Van burn-out of bore-out naar leven in vrijheid

Vrijheid is leven...met passievol vertrouwen!
9

Uitgeput?

Moe, lusteloos, prikkelbaar, concentratieproblemen, vergeetachtig. Het liefst kruip je onder een dekentje op de bank.

9

Weinig zelfvertrouwen?

Ben ik goed genoeg? Kan ik dit wel? Vinden anderen mij aardig?

9

Stressklachten?

Irritatie, overprikkeling, concentratieproblemen, spanning, piekeren, besluiteloos, vergeetachtig, opgejaagd gevoel.

9

Verveling?

Weinig uitdaging, verveling. Je hebt nergens zin in, voelt je futloos, je kijkt de klok vooruit. Het lijkt een uitzichtloze situatie.

Tijd om voor jezelf te kiezen

9

Vol energie

Je balans tussen energiegevers en energevreters is optimaal

9

Positief zelfbeeld

Je bent weer blij met jezelf en trots op wie je bent

9

Anders denken en anders doen

Je doorbreekt patronen en verandert overtuigingen

9

Regie over je leven

Je maakt passende keuzes en volgt je innerlijk kompas

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een leven in vrijheid”

“Van overleven naar leven!”

Luisteren naar mijn innerlijke kompas !

Mijn leven is één grote ontdekkingsreis…met pieken en dalen. In mijn laatste diepe dal gaf mijn lichaam een teken en zakte ik letterlijk door mijn benen. Burn-out, en ook wel bore-out.

Dit kon zo niet langer maar ik had geen idee hoe dan wel. Eerdere ervaring met hulpverlening maar steeds viel ik terug. Het voelde uitzichtloos.

…van overleven naar leven…

De keuze voor een hypnotherapeut/coach was de ommekeer in mijn leven. Geraakt door het resultaat besloot ik zelf te gaan studeren. 3 jaar studie tot hypnothereut/coach en daarnaast verdere verdieping op diverse manieren.

Als ervaringsdeskundig professional begeleid ik vol vertrouwen en passie mensen naar een leven in vrijheid.

Vrij gepassioneerd leven vanuit vertrouwen

de Onbewust S.T.E.R.K. visie

Snel

snel voorbij de symptomen naar het daadwerkelijke
probleem

Transformatie

transformatie vanuit het werkelijke probleem voor een blijvend resultaat

Eigenwaarde

eigenwaarde versterken, energiebeheer en emotiebalans

Regie

regie over je leven terugnemen voor duurzaam resultaat

Kompas

kompas volgen en keuzes maken die goed zijn voor jou

Ervaringen van mijn klanten

Ik voelde me door jou met zoveel warmte ontvangen. Ook vond ik het superlief en hartelijk dat je daarna nog via app soms even informeerde.
Ik ben mezelf dankbaar dat ik op de beurs destijds naar jou ben toe gegaan, en ik ben jou dankbaar dat ik bij jou zo’n zachte landing mocht maken.
Sinds 2 weken woon ik in mijn nieuwe huisje en ik voel me heerlijk!
Daar heb jij me bij geholpen. Daar ben ik heel erg blij mee!
Ik voel echt dat ik op mijn eigen benen kan staan.
We hebben drie sessies gedaan, waarin je de tijd voor mij nam. Je hebt me geholpen met mijn spanningen en onzekerheid, die ik meedroeg in mijn scheidingstraject maar ook van oudsher. De rust die ik vond heeft me geholpen om sterker door en uit deze periode te komen. Wat een opluchting!
Manja

Noord Brabant

Ik belde Corine omdat ik vastliep met mijzelf…erg down…mijzelf een beetje kwijt, kon niet meer voelen…echt heel naar.

Ik kreeg haar naam van iemand getipt en gelukkig kon ze snel tijd voor mij maken.

We hebben 1 spoedsessie gedaan. Ik wilde graag terugkeren naar mijn ware ik. Ik kreeg hele goede uitleg over wat hypnose was, hoe ik er het beste mee om kon gaan en wat mij te wachten stond. Na een gesprek bracht Corine mij in hypnose. Ik hoorde alles wat ze zei en ging met haar mee in wat ze vertelde en volgde haar instructies.

Na 1,5 uur bracht ze mij weer terug uit de hypnose. Daarna voelde ik mijzelf weer, mijn eigenwaarde, alsof ik anders naar alles keek en ik voelde mij anders. Dankjewel Corine!

Krista

Hedel

Ik voelde me door jou met zoveel warmte ontvangen. Ik voel echt dat ik op mijn eigen benen kan staan. Wat een opluchting!

Een vrij leven is dichterbij dan je denkt

Vanuit de S.T.E.R.K. visie | meer inzicht verkrijgen | leven in balans | vrij leven met passievol vertrouwen

Alleen individuele en curatieve therapie (therapie die een genezende werking heeft) komt in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding van je zorgverzekeraar. Ik adviseer je altijd even om contact op te nemen met je zorgverzekering om te informeren of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Stoppen met Roken of Enneagram Coaching trajecten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Het leven is te kort om ongelukkig te zijn

De eerste stap naar verandering is een keuze. Alleen jij kan hem zetten. Laten we samen kijken welk traject het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een bore-out en een burn-out?

Bore-out is een veel minder bekende term dan burn-out. De symptomen zijn veelal hetzelfde maar er is een belangrijk verschil.

Tevens kunnen ze elkaar opvolgen of tegelijk voorkomen.

Burn-out: het eindstadium van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Een burn-out krijg je niet alleen door stress op je werk, maar kan ook ontstaan door spanningen in de privésfeer. Het is een teken dat je langdurig overvraagd bent.

Bore-out: het eindstadium van een langdurige periode van onderprikkeling. Een gebrek aan uitdaging en passie. Dit kan zijn omdat je heel repeterend werk doet bijvoorbeeld dat je saai vindt. Maar het komt zeker ook voor als je niet werkt, doordat je zorgt voor je gezin, door chronische ziekte niet kan werken of na pensionering. Je ervaart geen uitdaging of prikkeling en het leven voelt als eens sleur. Als het ware is er sprake van verveling. Een bore-out ontstaat vaak heel geleidelijk. Als je langdurig geen prikkeling of uitdaging ervaart brand je ook op. Er is een verstoring in de energiebalans.

Een combinatie van beiden komt ook voor. Je ervaart best wat stress door bepaalde omstandigheden. Doordat je tevens geen enkele uitdaging ervaart van iets wat je intrinsiek motiveert krijgt je een verstoorde energiebalans. Als het ware ben je burn-out met als onderliggende oorzaak verveling (dus bore-out).

Mensen die hard werken maar totaal geen voldoening hieruit halen, gaan bij klachten naar de huisarts en krijgen dan te horen…burn-out. In dit geval is er juist sprake van een bore out. 

Hoewel de symptomen dus veelal hetzelfde zijn is het belangrijk toch het verschil te weten. Dit zal het herstelproces versnellen en hierdoor wordt de kans kleiner dat iemand dit nogmaals zal meemaken.

Mensen met weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld hebben meer kans op een bore-out. Ze zijn vaak bang om te falen waardoor ze uitdagingen niet aangaan. Ze onderschatten zichzelf.

Ik heb ook andere problemen, wat nu?

Neem even contact met mij op zodat we samen kunnen bekijken wat ik voor je kan doen. Ik ben breed opgeleid dus meestal is dit geen probleem. Dat ik gespecialiseerd ben ik bore-out en burn-out wil niet zeggen dat ik geen andere mensen kan begeleiden tot een oplossing van hun probleem.

Welk traject moet ik kiezen?

Er is altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek waarin we samen bespreken wat je hulpvraag precies is en dan stemmen we in overleg af wat het beste bij je past.  

Is mijn bore-out na een traject echt voorbij?

Ruim 80% van de mensen ervaart een veel vrijer leven waarin ze meer rust ervaren, vertrouwen voelen en hun passie leven.

Garantie kan ik niet geven. Ik kan jou niet veranderen. Je zult het zelf gaan doen. Wel kan ik garanderen dat ik 100% inzet zal tonen om je te begeleiden in jouw proces. 

100% motivatie en inzet verhogen je kans op een blijvende verandering!

Werkt hypnotherapie bij iedereen?

Hypnotherapie kan bij alle mensen. Wat veel mensen niet weten is dat hypnose zelfs tijdens een gesprek kan plaatsvinden. Dat is dan conversationele hypnose. Eigenlijk zijn we heel vaak in een hypnotische staat. Dat is waar reclame ook veel gebruik van maakt. Het meest succesvol is een traject als je openstaat om echt te willen veranderen en hier ook actief aan bijdraagt.

Wat is hypnotherapie eigenlijk?

Hypnotherapie is een therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel.

Het is een staat van bewustzijn waarin je ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Hypnose is dus niets anders dan een mengeling van ontspanning, concentratie en focus!

Over het algemeen ervaren mensen dit als een erg ontspannen staat. Meer uitleg hierover kun je lezen in een blogartikel wat is hypnotherapie

Ben ik de controle kwijt in hypnose?

Nee. Je blijft volledig in controle. Je hoort precies wat er gezegd wordt. Hypnose is een staat van zeer ontspannen bewustzijn.

Je onbewuste zal niets toestaan dat niet goed is voor jou. Jouw beschermen is een belangrijke taak van je onbewuste.

Voorbeelden trance (diepe ontspanning)

Boek
Je kent vast wel het verschijnsel dat je heerlijk een boek aan het lezen bent en er plotseling nog iemand bij je in dezelfde huiskamer staat. Net binnen gekomen via de achterdeur. Omdat je zo verdiept was in je boek heb je hem/haar niet binnen horen komen.

Autorijden of fietsen
Je rijdt met je auto of fiets elke dag dezelfde afstand naar je school of werk. Een bekende route voor jou de afgelopen paar jaar. Ineens besef je dat je de laatste 5 minuten niets hebt opgemerkt. Je vraagt je af of je nu al over die brug bent of niet. Je kijkt goed, ja, schijnbaar wel, want ik ben al hier…. Het is je helemaal niet opgevallen. Alsof je op de ‘automatische piloot’ ‘automatische piloot hebt gereden.

Alledaagse trance
Bovenstaande voorbeelden noemen ze een alledaagse trance. En die alledaagse trance kent in wezen geen verschil met de hypnotische trance die in hypnotherapie gebruikt wordt.

Deze bewustzijnstoestand wordt dan alleen effectief gebruikt. Zo kan er in hypnotische trance gemakkelijk contact worden gemaakt met je onbewuste.

Een geconcentreerde aandacht, gericht naar het oplossen van je klacht. Dit is heel anders dan dat je over je klacht of over je probleem nadenkt. Zoals ‘waarom heb ik dit ?’, ‘hoe kan het dat…?’, ‘waardoor is het ontstaan…?’ etc. We weten dat het denken vaak geen oplossing hiervoor geeft, en dat we dat heel lang kunnen blijven proberen.

Vaak geven we daar zelfs ook nog een oordeel aan. ‘Ik ben zwak’, ‘ik kan het niet’, ‘ik ben het niet waard’, etc.  Zoals je merkt is een hypnotische trance niet eng of raar. We doen het zelf zo vaak per dag, alleen hebben we het niet in de gaten.

Hypnotherapie maakt doelgericht gebruik van deze natuurlijke vorm van trance waardoor je het denken voldoende loslaat, maar toch alert en gefocust blijft, om in contact te komen met diepere lagen van jouw onbewuste.

Op deze manier kom je, bijvoorbeeld, gemakkelijker in contact met vroegere ervaringen, emoties en gedachten die jouw leven kunnen beperken of blokkeren en wordt inzicht verkregen in de oorzaak van de klachten.

Controle

Tijdens de therapie heb je altijd alles zelf in de hand en onder controle. Want als je het nodig vindt kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken en reageren. Denk maar eens aan het voorbeeld van trance in de auto. Als er iets afwijkends gebeurt op de weg, ben je onmiddellijk weer alert om op de juiste manier te reageren.

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onbewuste.

Waarom werkt hypnose zo goed?

Hypnose werkt zo goed omdat je op onbewust nivo werkt. Ruim 95% van alles wat we doen, doen we onbewust. Daarom is het vaak zo moeilijk om bewust bepaald gedrag te veranderen.

Bij een andere vraag leg ik je uit wat het verschil tussen bewust en onbewust is zodat dit duidelijker wordt. Uiteraard kan ik je hier nog veel meer over vertellen.

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je een gedeelte van de kosten terug kunt krijgen van de verzekering.

Ik ben als gecertificeerd hypnotherapeut erkent om vergoed te kunnen worden vanuit de aanvullende zorgverzekering onder alternatieve therapie.

Belangrijk om vooraf altijd even zelf bij de zorgverzekeraar te informeren of Hypnotherapie vergoed wordt omdat de voorwaarden continue veranderen per verzekeraar.

Vraag ook altijd even specifiek na of de therapie wordt vergoed bij therapeuten die zijn aangesloten bij CAT vergoedbaar. Sommige verzekeraars maken onderscheid in beroepsvereniging.

Benoem dat het gaat om Hypnotherapie met prestatiecode 24501

Voor meer informatie kijk op catvergoedbaar.nl

LET OP! Alleen individuele en curatieve therapie (therapie waarbij genezing mogelijk is) wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.

Plaats je ook virtuele maagbanden?

Nee. Dit valt niet binnen mijn specialisatie. Ik verwijs je hiervoor graag door naar één van mijn collega’s.

Wat mijn cliënten zeggen

Ik wil je bedanken voor een geweldige sessie.
Door je fijne manier van werken voelt het heel erg prettig, en je geeft daardoor vertrouwen en veiligheid.

De eerste resultaten zijn al merkbaar. Waarvoor dank!
Een sessie bij Corine is een cadeau voor jezelf en ik zou het iedereen aanbevelen.

Inge

regio Tilburg

Ik wil je bedanken voor de sessies die ik bij je gehad heb. Ondanks mijn zeer brede problematiek waarmee ik kwam hebben jouw sessies mijn leven  een stukje makkelijker gemaakt.

Ik kan veel beter met tegenslagen omgaan. Ook heb ik van je geleerd meer in het hier en nu te leven en heb ik veel baat gehad bij de ademhalingsoefeningen.

Michelle

Hedel

Wil jij weer vol energie en passie leven?

Laten we samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen.