Home » Blog » Tips en tools » Wees zonder oordeel getuige van je oordeel
Oordeel

Wees zonder oordeel getuige van je oordeel

door | 31 okt, 2021 | Bore-out, Burn-out, Overige, Stress, Tips en tools

Oordeel

Wat is nu eigenlijk een oordeel? Een oordeel is eigenlijk meer een zelfstandige mening die je vormt na overleg of nadenken.

Projectie

Hoeveel oordeel ik eigenlijk? Ik heb geen idee. Tot dat éne moment dat ik iets lees over oordelen. Vanaf dat moment let ik hier bewust op. Het is een interessant proces.  Ieder oordeel over een ander zegt iets over mijzelf. Eigenschappen of emoties van jezelf tracht je te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders. Dat was en is nog steeds heel leerzaam! En het klopt!

Hoewel ik dus al wat jaartjes bezig ben om zo min mogelijk te oordelen en vooral te kijken naar wat het over mij zegt lees ik zojuist onderstaande en dat vind ik een mooie aanvulling.

Wees je er van bewust dat als je eens goed naar je oordeel kijkt, je de neiging kunt hebben om jezelf te bekritiseren, of schaamte te voelen voor je gedachten of gedrag.

Neem in plaats daarvan even de tijd om jezelf een schouderklopje te geven omdat je bereid bent om vanuit liefde naar je keuzes te kijken.

Dit vind ik zo mooi, want ik weet dat schuld en schaamte emoties zijn die heel zwaar wegen en dus invloed hebben op hoe je je voelt.

Hoe mooi zou het zijn als we allemaal proberen vanuit liefde te kijken en minder te oordelen?

Oordeelvrij

Het is een proces, ik ben ook nog niet helemaal oordeelvrij.

Ik streef ernaar, maar betrap mijzelf echt nog weleens op een oordeel, over anderen maar ook zeker over mijzelf. En dat besef is mooi. Alles begint met een eerste stap. Bewustworden. Als je je bewust bent van wat je doet is er de keuze om er alsnog vanuit liefde naar te kijken.

Blokkeren van liefdevolle beslissingen

Weet je wat het is met oordeel? Het blokkeert liefdevolle bsissingen en houdt je vast in negativiteit. Toen ik opmerkte hoe oordeel mij omlaag haalt werd mijn verlangen om te veranderen sterker.

Telkens als ik nu besef dat ik oordeel weet ik dat ik kijk vanuit een gevoel van afscheiding en angst. Dat ik die keuze heb gemaakt. En als ik dat besef kan ik alsnog een andere keuze maken. Kijken door de ogen van liefde in plaats van angst.

Alles begint met bewustwording, en vanuit hier stapje voor stapje naar een meer liefdevol leven!

Ik beloof je dat je je echt beter gaat voelen. En dat heeft dan ook weer een positieve impact op de mensen om je heen 🧡.

En het mooie is dat als je het eenmaal gaat zien van jezelf het steeds moeilijker is om het niet te zien.

Doe je mee?

Verlang jij naar meer zelfliefde?

Mocht je er tegenaan lopen dat het heel moeilijk is om liefdevol naar jezelf te zijn en wil je hier graag aan werken met begeleiding?

Kijk op voor mijn aanbod op https://onbewuststerk.nl/vrij-leven-aanbod/

Over mij

Ik, Corine van der Zanden, begeleid mensen met stress, bore-out en/of burn-out, vanuit de S.T.E.R.K. visie, van overleven naar leven! Dit doe ik door op een respect- en liefdevolle manier, in combinatie met humor en waar nodig provocatief coachend, te begeleiden, inspireren en motiveren. Ik daag mensen uit om de regie over het eigen leven terug te nemen, de juiste keuzes te maken en hun innerlijk kompas te gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin