Home » Blog » Overige » Een kip nadoen

Een kip nadoen

door | 8 sep, 2019 | Overige

Huh…een kip nadoen? Ja..je leest het goed!

Ik krijg serieus geregeld de vraag of ik mensen een kip na kan laten doen terwijl ze in hypnose zijn.

Is hypnotherapie eng?
Nee…maar er blijkt nog een behoorlijk stigma op hypnose en hypnotherapie te zitten. Tijd om dit uit de wereld te helpen!

Waar komt dit vandaan?
Vanuit de showhypnose…..maar dat is iets heel anders. Daarbij draait alles om entertainment. Het doel van de showhypnotiseur is om iemand in een hele diep staat van hypnose te brengen zodat deze persoon “alles” doet wat hij zegt. Maar let op: dit kan alleen maar als die persoon dat ook wil.

Wat is hypnotherapie?
Hypnotherapie is erop gericht om mensen te helpen met een probleem. Angsten, fobiën, nare gewoontes, negatieve gedachten en/of patronen, stress, onrustig gevoel, overgewicht, verslaving enz.

Binnen de hypnotherapie maak je gebruik van hypnose. En hypnose is niets anders dan een staat van diepe ontspanning, ook wel trance genoemd. Je kritische mind wordt minder actief en je onbewuste staat open voor suggesties. En dit onbewuste is vaak de sleutel tot verandering. 95% van wat wij doen, doen we immers onbewust. En zeg nu eerlijk….als je een probleem bewust kon oplossen dan zou je dat toch al lang gedaan hebben?

Raak ik de controle kwijt?
Nee hoor. Je hoort steeds wat er gezegd wordt en blijft volledig in controle. Veel mensen ervaren het juist als een erg ontspannen staat. En juist in deze ontspannen staat kun je dingen veranderen. Maar je behoudt de controle…je kunt als je wil zo opstaan en weglopen…maar daar kom je natuurlijk niet voor. Je hebt de keuze gemaakt om iets te veranderen. Veel mensen geven aan te GENIETEN van het proces en de ontspannen staat van zijn.

Over mij

Ik, Corine van der Zanden, begeleid mensen met stress, bore-out en/of burn-out, vanuit de S.T.E.R.K. visie, van overleven naar leven! Dit doe ik door op een respect- en liefdevolle manier, in combinatie met humor en waar nodig provocatief coachend, te begeleiden, inspireren en motiveren. Ik daag mensen uit om de regie over het eigen leven terug te nemen, de juiste keuzes te maken en hun innerlijk kompas te gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

Comfortzone

Comfortzone

“Jongens, als jullie 12 zijn mag je kiezen wat je wil gaan doen!” zeiden we een paar jaar geleden. De 12e verjaardag naderde en er werd gekozen voor...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin