Home » Blog » Overige » Comfortzone

Comfortzone

door | 30 dec, 2019 | Overige

“Jongens, als jullie 12 zijn mag je kiezen wat je wil gaan doen!” zeiden we een paar jaar geleden.

De 12e verjaardag naderde en er werd gekozen voor een wintersportvakantie samen. 

Daar stond ik dan

…40 jaar…voor het eerst met lange latten onder mijn benen in de sneeuw op een berg! Out of the comfortzone is where the magic happens! 

Verrassingen…een no go!

De grote dag is pas eind februari en er stond voor dan een weekendje Winterberg gepland. Iedereen die mij al wat langer kent weet dat ik tot een jaar of 3 geleden echt niet van verrassingen hield. Echt een no go! Doodongelukkig werd ik daarvan. 

Nooit last minute acties en vakanties die ik eindeloos moest voorbereiden want ik zag echt overal beren op de weg. En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

Genieten van spontane acties en avontuur

Geen enkele beer op de weg dan?

Tot dag 3 van de vakantie niet….2 lessen op de rolbaan in NL en vol vertrouwen op de oefenheuvel ter plaatse.

Toch beren

En toen? Toch beren en dit keer op de piste. Niet letterlijk natuurlijk. Bovenaan de piste na de eerste keer de sleeplift gepakt te hebben.

Ik zag het dal en schrok enorm. Wat is het steil, ik vergat spontaan al het geleerde van de eerste dagen.

Hoe dan….
was het enige dat ik kon denken. Gedachten tolden door mijn hoofd en ik werd overmand door angst. Maar er was geen weg terug omdat ik naar beneden moest. En het is gelukt.

Weer die verdomde angst

Dag 4 (1e kerstdag) en voor het eerst volledig omhoog met de stoeltjeslift. Zonnig, strak blauwe lucht, een schitterende dag. Ik stap uit de lift en hoor het geluid van de wat ijzige sneeuw. En poef….weer die verdomde angst.

De leraar zette de afdaling in en de groepsgenoten gingen erachter aan maar ik blokkeerde volledig en durfde echt niet. René liet ik gaan en zei…ik wacht hier wel.

Traantje wegpinken

Helemaal boven op de berg, alleen, pinkte ik een traantje weg. Het uitzicht, de stilte, de natuur was allemaal schitterend  maar die verdomde angst.

“Ik ben toch zeker wel sterker dan die angst. Ik ben toch ook Onbewust sterk. Opgeven is geen optie. Ik wil dit leren.”

Ik dacht aan dingen als….ik heb ook leren fietsen….ik heb ook leren schrijven…ik heb ook….zoveel geleerd. Dit kan ik ook leren. Ik heb vertrouwen! Ik kan dit! Hoe meer sneeuw ik zie hoe meer ontspannen ik mij voel en hoe verbaasd zal ik zijn te merken dat ik soepel die berg af ga  en heerlijk kan nagenieten van de toch. Na enige tijd kwam de groep weer boven en ging ik mee. 

You can do it…it’s just the fear..your technique is very good…try…come with us…you can do it!

Dat is wat de skileraar zei en ik volgde. Alleen doen was niet nodig…ik werd geholpen door de ski-leraar die achteruit voor mij ging. Zo loodste hij mij het eerste stuk in vertrouwen mee naar beneden. Het enige wat ik moest doen was het geleerde in praktijk brengen en ontspannen. Ik mocht gaan vertrouwen dat ik dit kon. 

Blij….steeds verder uit mijn comfortzone

….gevolgd door zelfs een volledige afdaling tot in het dal.

Lach en een traan

Ik had kunnen kiezen om toe te geven aan de angst….en boekjes te lezen in het appartement…maar nee…ik wilde leren skiën. Met een lach en een traan heb ik leren skiën. En dat voelt nu zo goed! Natuurlijk kan ik nog wel wat lesjes gebruiken een eventuele volgende keer. Je hoeft ook niet alles alleen te doen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn!

Iedereen is Onbewust sterk!

Dankbaar dat ik buiten mijn vertrouwde wereldje ben gegaan….deze kende ik namelijk al…nu heb ik met mijn gezin de laatste dag een mooie tocht door de bergen mogen skiën. In vertrouwen….zonder leraar!

Het leven is te kort om je te laten leiden door angst.

STAP UIT JE COMFORTZONE….en vraag hulp als je die nodig hebt. Onbewust sterk Hypnotherapie en Coaching helpt je graag!

Over mij

Ik, Corine van der Zanden, begeleid mensen met stress, bore-out en/of burn-out, vanuit de S.T.E.R.K. visie, van overleven naar leven! Dit doe ik door op een respect- en liefdevolle manier, in combinatie met humor en waar nodig provocatief coachend, te begeleiden, inspireren en motiveren. Ik daag mensen uit om de regie over het eigen leven terug te nemen, de juiste keuzes te maken en hun innerlijk kompas te gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin