Kinderen

Grote ontdekkingsreis
De eerste jaren van een kind zijn één grote ontdekkingsreis. Ze leren snel en veel. Veel positieve leermomenten maar helaas soms ook wat negatieve leermomenten. Die negatieve leermomenten kunnen het huidige gedrag van het kind beïnvloeden.

Kinderen groeien erg snel en er vinden veel veranderingen in korte tijd plaats. Denk maar eens aan alle veranderingen aan het lichaam. Maar ook op school of in de kinderopvang. Vrienden maken, huiswerk, omgaan met pesters soms, sport, opleiding, erbij willen horen. Ook de grenzen gaan opzoeken en zelfstandigheid verwerven hoort hierbij.

Voor sommige kinderen is het allemaal wat veel en dan kan het gebeuren dat kinderen zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens ontstaan van ‘Ik kan het niet’ of bijvoorbeeld ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Dit kan resulteren in:
– boosheid
– een laag zelfbeeld
– jaloezie
– nagelbijten
– faalangst
– concentratieproblemen
– angsten voor diverse zaken
– buikpijn (waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is)
– hoofdpijn (waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is)

Net als bij volwassenen tonen kinderen ook reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Sensaties zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ze kunnen beginnen met nagelbijten of aan eigen haren gaan trekken. Bedplassen is eveneens een veel voorkomend fenomeen. Daarnaast kunnen zaken zoals astma en hooikoorts overheersen.

Een kind kan “het naar school moeten” haten en problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen wellicht verlegen of zeer onzeker worden als ze voor de klas staan. Bepaalde onderwerpen kunnen ze maar niet begrijpen of andere uitdagingen worden dan ervaren.

Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, angst voor dieren en insecten, angst voor reizen, fobie voor naalden, doctoren of tandartsen en angst voor mensen etc.

Als ouder biedt je jouw kind(eren) steun alleen lukt het soms gewoon niet om de situatie te veranderen.

Wat kan hypnotherapie doen?
Kinderen zijn super creatief met hun verbeeldingskracht. Dit sluit erg goed aan bij hypnotherapie. Kinderen kunnen de situatie waar zij zich zorgen over maken heel duidelijk visualiseren waardoor een hypnotherapeut makkelijk kan samenwerken met het kind. De resultaten zijn dan ook snel.
Ook ervaren kinderen het vaak als een prettige vorm van therapie.

Hypnose kan zeer goed helpen om het kind zelf te laten ervaren dat het zelf in controle kan zijn en hierdoor de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken.

Heb je hulp nodig voor je kind?
Neem vrijblijvend contact met mij op om de situatie te bespreken en/of een afspraak te maken via onderstaande link.
https://onbewuststerk.nl/contact/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.