Home » Blog » Burn-out » Nationale complimentendag

Nationale complimentendag

door | 1 mrt, 2021 | Bore-out, Burn-out, Tips en tools

Gezien worden

Voel jij je gezien, gehoord en gewaardeerd? Echt gezien, gehoord en gewaardeerd om wie je bent?

Ik hoor in mijn praktijk vaak dat mensen dit niet zo ervaren. Ze geven alles voor de ander met de diepe wens om gezien te worden. Dit vreet energie en ze gaan het soms zelfs voelen in hun lichaam. Ze voelen zich moe en soms ook somber.

“Ik doe zoveel voor de ander en het wordt niet gewaardeerd. Dat is toch vreemd en ik snap het niet”

Als je echt gezien wilt worden moet je beginnen met jezelf te zien en vandaar uit jezelf laten zien.

Laat jezelf zien en dan bedoel ik ECHT jezelf laten zien. De pure jij die zich niet verschuild achter maskers of een bepaalde rol speelt.

Voel jij je lelijk, dik, dom of iets heel anders en snak je vanuit die gedachte, dat stemmetje in je hoofd, naar bevestiging van een ander? Wil je horen dat je goed bent of dat je het goed doet?

Lieve jij!
Ik weet hoe moeilijk dit is en vertelde mijzelf heel wat jaren dat ik lelijk, dik en dom was. Hierdoor voelde ik mij steeds slechter en dat hielp zeker niet! Ik deed zo mijn best maar kreeg niet de bevestiging waar ik zo naar hunkerde en dat maakte mij verdrietig en eenzaam. Ik voelde mij soms zelf gevangen in mijn eigen leven.

Sssst…

Een lieve, wijze vrouw vertelde mij op een dag dat ik dagelijks tegen mijzelf moest praten in de spiege en dan echt contact met mijzelf maken. Lieve dingen zeggen. Vanaf dat moment keek ik mijzelf dagelijks recht in de ogen aan en zei lieve en mooie dingen tegen mijzelf. Dingen als, je bent mooi, je mag er zijn en je bent waardevol.

Dit voelde heel vreemd en apart en ik schaamde mij zelfs waardoor ik echt wel even checkte of niemand dit kon horen. 

Na enige tijd voelde ik wat het mij deed. Van wat onwennig gefluister naar een stevig compliment aan mijzelf. Ik voelde het steeds sterker en nam dit gevoel mee in mijn dag.

Tijd dus om dit niet meer alleen voor mijzelf te houden.

Jij bent ook waardevol, jij bent mooi en jij mag er zijn!

Gun het jezelf eens een maand en ga ervaren wat het met je doet.

“Ga jij jezelf echt zien, ga jij jezelf echt erkennen om wie je bent, dan gaan anderen je ook zien en kan je met passievol vertrouwen door het leven gaan”

Over mij

Ik, Corine van der Zanden, begeleid mensen met stress, bore-out en/of burn-out, vanuit de S.T.E.R.K. visie, van overleven naar leven! Dit doe ik door op een respect- en liefdevolle manier, in combinatie met humor en waar nodig provocatief coachend, te begeleiden, inspireren en motiveren. Ik daag mensen uit om de regie over het eigen leven terug te nemen, de juiste keuzes te maken en hun innerlijk kompas te gaan volgen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin