Comfortzone


“Jongens….als jullie 12 zijn mag je kiezen wat je wil gaan doen!” Dat was een paar jaar geleden….

De 12e verjaardag naderde en er werd gekozen voor een wintersportvakantie samen.

Daar stond ik dan…40 jaar…voor het eerst met lange latten onder mijn benen in de sneeuw op een berg! Out of the comfortzone is where the magic happens!

De grote dag is pas eind februari…er stond ook voor dan een weekendje Winterberg op de planning. Lastminute hebben we de plannen gewijzigd om een weekje met kerst te gaan (en dan te bedenken….iedereen die mij al wat langer kent weet het….dat ik tot een jaar of 3 geleden echt niet hield van verrassingen…last minute acties….vakanties eindeloos moest voorbereiden…overal beren op de weg zag….enz.).

Nu geniet ik van dit soort spontane acties en avontuur.

Geen enkele beer op de weg dan? Tot dag 3 van de vakantie niet….2 lessen op de rolbaan in NL en vol vertrouwen op de oefenheuvel ter plaatse. En toen? Toch beren….op de piste dit keer….voor het eerst met sleeplift omhoog….stond ik bovenaan de piste. Ik zag het dal…schrok….echt steil….ik vergat spontaan al het geleerde van de eerste dagen. Hoe dan….was het enige dat ik kon denken. Gedachten tolden door mijn hoofd….enigszins overmand door angst….maar er was geen weg terug…ik moest naar beneden. En het is gelukt.

Dag 4 (1e kerstdag)….volledig omhoog met de stoeltjeslift. Zonnig, strak blauwe lucht…mooie dag. Ik stap uit de lift en hoor het geluid van de wat ijzige sneeuw. Poef….weer die verdomde angst. De leraar zette de afdaling in…groepsgenoten erachter aan…en ik blokkeerde volledig…durfde niet…ik liet René gaan en zei…ik wacht hier wel.

Daar zat ik dan….boven op de berg…alleen….ik pinkte een traantje weg. Het was schitterend…de stilte…de natuur….de uitzichten….maar die verdomde angst. Ik ben toch zeker wel sterker dan die angst. Ik ben toch ook Onbewust sterk. Opgeven is geen optie. Ik wil dit leren.

Ik dacht aan dingen als….ik heb ook leren fietsen….ik heb ook leren schrijven…ik heb ook….zoveel geleerd. Dit kan ik ook leren. Ik heb vertrouwen! Ik kan dit! Hoe meer sneeuw ik zie hoe meer ontspannen ik mij voel. Na enige tijd kwam de groep weer boven….ik besloot mee te gaan.

De skileraar zei nog: “you can do it…it’s just the fear….your technique is very good…try….come with us…you can do it.”

Daar ging ik….ik hoefde het niet alleen te doen…de skileraar kan gewoon achteruit skiën en loodste mij het eerste stuk in vertrouwen mee naar beneden. Het enige wat ik moest doen was het geleerde in praktijk brengen en ontspannen. Ik mocht gaan vertrouwen dat ik dit kon.

Zo blij dat ik het gedaan heb….gevolgd door zelfs een volledige afdaling tot in het dal. Steeds verder uit mijn comfortzone.

Ik had kunnen kiezen om toe te geven aan de angst….en boekjes te lezen in het appartement…maar nee…ik wilde leren skiën. Met een lach en een traan heb ik leren skiën. En dat voelt nu zo goed! Natuurlijk kan ik nog wel wat lesjes gebruiken een eventuele volgende keer. Je hoeft ook niet alles alleen te doen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn!

Iedereen is Onbewust sterk!

Dankbaar dat ik buiten mijn vertrouwde wereldje ben gegaan….deze kende ik namelijk al…nu heb ik met mijn gezin de laatste dag een mooie tocht door de bergen mogen skiën. In vertrouwen….zonder leraar!

Het leven is te kort om je te laten leiden door angst.

STAP UIT JE COMFORTZONE….en vraag hulp als je die nodig hebt. Onbewust sterk Hypnotherapie en Coaching helpt je graag!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.